În această iarnă avem un nou eveniment de gaming important în Capitală, sub numele de Bucharest Gaming Week 2018. Miezul are loc în weekend, pe 8 şi 9 decembrie la Romexpo, dar câteva alte evenimente au fost desfăşurate pe parcursul săptămânii. Aflaţi mai jos ce jocuri se vor juca la Romexpo şi ce competiţii au loc în acest weekend.

Bucharest Gaming Week este, aşa cum arată şi numele o săptămână întreagă numai despre gaming. Scopul este de a reuni toţi pasionaţii de esports sub aceeaşi umbrelă, printr-o serie de evenimente conexe, dedicate industriei de game development. Pentru că am scris cam târziu despre această ediţie, mă voi axa pe ce putem face în acest weekend.

Ei bine se lasa cu turnee mari de gaming, precum Finala Bucharest Gaming Week CS: Go Invitational by ESL. Mai are loc şi CS:Go South European Championship, dar şi Finala Ligii Naţionale de PUBG Sezonul 2. Nu se putea şi fără un turneu de FIFA 19. Premiile sunt în valoare totală de 50.000 de euro la Bucharest Gaming Week Invitational by ESL şi veţi vedea unele dintre cele mai cunoscute echipe internaţionale de CS:GO.

Va fi şi o zonă dedicată creatorilor de conţinut, unde gamerii vor putea interacţiona cu Ovvy Patrascu, Andrei (zZaNdrei) Zimbilischi, EpicShorty, Boddy, Lectura de la A la Z, Bercea, Gannicus96 şi TheLink. Vor fi standuri speciale ale unor parteneri şi expozanţi precum Orange, Huawei, George by BCR, TP-Link, Sprite, PC Coolers, PC Garage, Logitech, Acer, Turst, NVIDIA şi Omen by HP.

Jocurile care se pot încerca la standuri sunt PUBG, Fortnite, Gran Turismo, Battlefield V, Beat Saber, Clash Royale, Overwatch, Guitar Hero, CS GO, League of Legends, FIFA 19 şi Hearthstone. Săptămâna aceasta dedicată jocurilor a mai inclus şi o expoziţie de artă din jocuri video made în România (organizată pe 4 decembrie), o săptămână a filmelor pentru gameri la Grand Cinema & More, zilele gaming pub-urilor şi un Gateway VR Tournament pe 5 decembrie.

A fost şi un panel legate de succesul internationmal al jocurilor româneşti la The Institute Cafe pe 6 decembrie şi un workshop organizat de Amber cu liceeni. Astăzi are loc la Goethe Intistut o petrecere de game music, începând cu ora 22:00. Patric Catani va prezenta cele mai noi soundtrackuri pentru jocurile Battleblock Theater şi Pit People.

Biletele pentru Bucharest Gaming Week se găsesc la www.arcub.ro, www.bilet.ro, www.entertix.ro şi www.myticket.ro. Accesul pe o zi costă 35 lei, iar abonamentul pe 2 zile este 55 de lei.

Tot ce trebuie să ştii despre Bucharest Gaming Week 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.