În această săptămână în cadrul GDC 2019, Google a anunţat serviciul de gaming Stadia, care se axează pe streaming. Ni se promite streaming 4K, la 60 FPS şi cu suport HDR. Marele G încearcă să scadă din latenţă pe cât posibil, deşi am văzut câteva demo-uri deja în care un joystick controla ceva pe ecran care nu se mişca 100% în timp real.

Platforma de gaming Google Stadia se bazează pe procesoare AMD Radeon de generaţie nouă, 16 GB RAM per sistem din cloud şi va funcţiona pe PC, Mac, Smart TV, telefon şi tablete. Există şi suport Chromecast şi un controller dedicat lansat de Google. Acesta arată ca un hibrid între joystickul de PS4 şi cel de Xbox şi vine cu microfon şi buton Google Assistant.

Din ce am înţeles Assistant vă va fi alături în jocuri ca ghid şi serviciul are şi integrare cu YouTube. Controllerul mai are şi buton YouTube, care va permite să capturaţi şi partajaţi imagini şi video direct spre serviciul video Google. Primul titlu confirmat pentru platformă este Doom Eternal, dar au fost promise şi alte jocuri AAA, mai ales că există şi un studio de dezvoltare Stadia, condus de un fost oficial Ubisoft .

Sunt suportate şi alte controllere, deci nu sunteţi obligaţi să îl luaţi pe cel Google. La debut jocurile vor rula în 4K la 60 FPS, dar ulterior Google vrea să ajungă la 8K la 120 FPS. Încă nu avem un preţ, din păcate, iar ca cerinţe avem nevoie de o conexiune la Internet cu minim 25 Mbps. Puteţi să vă partajaţi progresul cu State Share, un soi de link la un anumit moment din joc.

E şi o soluţie AI anti trişat şi anti gameri toxici, care învaţă în timp real. Debutul ar trebui să aibă loc în acest an, poate prin vară din ce am auzit. Ce preţ vi s-ar părea corect pentru Stadia?

via Droid Gamers

Tot ce trebuie să ştii despre Google Stadia, serviciul de gaming al celor de la Google

One thought on “Tot ce trebuie să ştii despre Google Stadia, serviciul de gaming al celor de la Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.