La GDC 2019 a fost anunţat şi un nou titlu Angry Birds, sub numele de Angry Birds AR. Aşa cum îi spune şi numele, e vorba despre un joc augmented reality, deocamdată confirmat doar pentru iOS. Avem detalii mai jos.

Există deja un joc Angry Birds VR, aşa că trecerea la AR era următorul pas logic. Angry Birds AR: Isle of Pigs vă va permite să doborâţi porcuşori în mediul din jur, pe care veţi putea vedea căsuţele, cutiile şi structurile pe care stateau porcii în jocurile vechi. Diferenţa e că acum sunt în 3D. Folosind Apple ARKit sunt construite scene şi medii peste lumea reală, în vreme ce folosiţi telefonul ca o praştie pentru a dărâma tot.

Rovio a anunţat debutul în această primăvară, titlul fiind gratuit (cu microtranzactii). Se pare că jocul e foarte similar cu titlul lansat pe Vive VR şi Oculus, iar el a fost comparat şi cu First Person Slingshot. Veţi putea sa va miscati prin acele medii create virtual şi să găsiţi locul ideal unde să vă puneţi praştia.

Nivelul de detalii e destul de impresionant, cel puţin la nivelul unor cutii, blocuri, gheaţă, copaci şi porcuşori. Cei care au încercat această creaţie AR la GDC îi laudă acurateţea şi mecanicile de tras cu praştia. Alinierea mediilor virtuale cu lumea reală se face binişor, din ce am înţeles. Nu e clar dacă va ajunge şi pe alte platforme, dar Rovio a promis că “explorează şi alte opţiuni”.

via Engadget

Angry Birds AR devine oficial: un soi de Pokemon Go combinat cu Jenga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.