Sony a anunţat mai târziu decât de obicei lista de jocuri gratuite la abonamentele PlayStation Plus. E vorba despre 2 jocuri de PS4, Overcooked şi What Remains of Edith Finch. Sunt două titluri indie care au ceva fani, dar nu au rezonanţa numelor mari.

Asta mai ales după ce Sony a renunţat la jocurile gratuite de PS3 şi PS Vita din PS Plus cu câteva luni în urmă. Contul oficial de YouTube şi cele de social media Sony au fost bombarbate de fani, cu dislike-uri dupa ce s-au aflat jocurile pe luna mai. Raţia de dislike-uri la like-uri era de 4 la 1 la ultima verificare. Trecând peste negativitatea care e inevitabilă pe Internet, avem de-a face cu un Overcooked care are media notelor 78 pe Metacritic.

Este un puzzle co-op culinar, în care trebuie să gătiţi reţete tot mai complexe în condiţii tot mai haotice. Nu e totul doar cu gătit, trebuie să şi spălaţi vase, să aveţi de-a face cu clienţi nervoşi, accidente în bucătărie, incendii, inundaţii şi şobolani. Puteţi chiar să împărţiţi un controller cu prietenii pentru a vă juca în 2 chiar şi pe un singur joystick.

What Remains of Edith Finch e apreciat la 88 pe Metacritic. Este un joc cinematic, în care nu ai mare lucru de făcut, în afară de a savura povestea. Într-un fel aminteşte de Life is Strange. Trebuie să exploraţi o casă veche şi aflaţi istoricul unei familii. Oferă în jur de 3-4 ore de gameplay şi are multă dramă şi emoţie.

Jocul a debutat în aprilie 2017 şi spunea povestea lui Edith Finch, ultima din familia Finch din cauza unui blestem care face toţi membrii familiei să moară misterios. Explorarea se face în first person şi suntem ghidaţi de naraţiunea lui Edith. Există şi mini game-uri şi modalităţi de a retrăi moartea traumatizantă a membrilor familiei.

Titlul a primit multiple premii pentru măiestria sa artistică, dar nu va pune prea multe piedici sau probleme gamerului.

Jocurile gratuite PlayStation Plus pe luna mai 2019 sunt Overcooked şi What Remains of Edith Finch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.