Jocurile gratuite PlayStation Plus pe luna martie sunt Shadow of the Colossus şi un titlu Sonic

Sony a anunţat jocurile gratuite cu abonamentul PlayStation Plus pe luna martie 2020 şi e vorba despre un clasic, dar şi un titlu arcade faimos. Clasicul este Shadow of the Colossus, iar jocul mai puţin mind blowing este Sonic Forces, cumva un release tematic, având în vedere că filmul Sonic e încă în cinematografe.

Shadow of the Colossus este un joc de pe PlayStation 2, care a făcut furori la apariţia sa în 2006. E o ciudăţenie într-un fel, pentru că îmbină puzzle-ul cu platforming-ul şi adventure-ul. Avem un personaj principal numit Wander care trebuie să distrugă o serie de coloşi, creaturi imense care bântuie o lume dezolată. O poate face doar lovind în punctele lor sensibile şi explorându-le corpurile gigantice. Toate acestea se vor realiza pentru a salva viaţa unei fete numite Mono.

Se simte ca un joc puţin golaş, în absenţa de NPC-uri, oraşe, quest-uri sau inamici. Este mai degrabă o opera de artă, decât un joc propriu zis. Fundalurile minimaliste, gameplayul imersiv, emoţiile stârnite l-au făcut un clasic. Şi coloana sonoră a luat multe premii, dar şi sound design-ul. Am avut parte şi de o versiune remasterizata de PS3 şi un remake high def pentru PS4, cel oferit gratuit în această lună. O să găsiţi acest titlu des pe listele de “top 100 jocuri care au schimbat industria gaming-ului”.

Personajul central are doar o sabie şi un arc şi trebuie să exploreze un univers neprietenos pentru a căuta coloşi, fiecare cu câte o provocare pentru a descoperi punctul său sensibil.

Sonic Forces e celălalt joc gratuit al lunii martie, un titlu Sonic pe care e uşor să îl uiţi după ce l-ai jucat. Este un joc arcade cu o pseudo poveste şi cu atracţia faptului că poţi crea personaje custom. Poţi juca cu Classic Sonic, Modern Sonic şi să te întâlneşti cu toate personajele cebre din serie, trecând şi prin diferite tipuri de grafică şi perspective 2D sau 3D. Unele aduc cu un endless runner, altele sunt platformere 2D. Jocul a debutat în 2017, este doar single player şi a primit recenzii mixte.

Are gameplay destul de scurt, a fost criticat şi pentru luptele repetitive cu boşi şi level designul limitat. E un joc dinamic totuşi, cu un soundtrack bunicel, care a tot fost comparat cu Sonic Mania, care a fost un hit şi a debutat în acelaşi an.

În februarie 2020 Sony ne oferise la abonamentele PS Plus. Bioshock the Collection, cu toate cele 3 titluri Bioshock incluse, dar şi Sims 4 şi Firewall Zero Hour. Toate jocurile acestea se pot descărca până pe 2 martie doar.

via Sony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.