
Brawlhalla ajunge pe mobil gratuit, cross platform; Iată primele impresii despre joc
Pe 6 august Brawlhalla a ajuns pe telefonul mobil, cel puţin oficial. Practic îl jucasem încă de pe 5 august, întâi pe OnePlus 6T, iar ulterior pe ASUS ROG Phone II. Primele impresii despre acest rival pentru Smash Bros le găsiţi mai jos, alături de alte date despre joc.
Ce este Brawlhalla?
Ce este Brawlhalla? Este un joc de platform fighting, în care puteţi juca 1 vs 1, 2 vs 2 sau free for all. Era deja disponibil pe consolă şi PC şi acum a ajuns gratuit pe iOS şi Android. Suportă cross platform play şi are peste 40 de milioane de gameri activi, inclusiv pe Nintendo Switch, PS4, Xbox One şi PC. Pe mobil îţi permite să îţi customizezi cum vrei tu amplasarea butoanelor pe ecran. Avem 50 de eroi de deblocat, inclusiv noul legendar Jaeyun, iar fiecare erou costa galbeni.
Galbenii îi obţii jucând, cam 20-30 per nivel. Avem şi suort pentru controller şi o sumedenie de moduri de joc, inclusiv unul nou pe săptămână. Ubisoft, creatorul jocului oferă peste 10 moduri de joc, cu până la 8 jucători. Vor exista şi o grămadă de crossover-uri şi deja l-am văzut pe Rayman în joc, dar şi pe Finn and Jake din Adventure Time, personaje din Ben 10, plus sunt sigur că mai vedem şi personaje din alte jocuri celebre Ubisoft.
Gameplay
OK, hai să vă explic gameplay-ul! Totul începe cu o platformă, uneori fixă, uneori cu elemente mobile pe care te lupţi cu alţi gameri. Poţi fi parte a unei echipe sau să te baţi cu toţi la Free for All. Eşti tentat să îi loveşti cu button mashing, dar trebuie să temporizezi bine loviturile. Runda durează cam 3 minute şi poţi distruge inamicii în 2 feluri: fie dându-le damage până se goleşte bara lor de viaţă, fie lovindu-i atât de tare, că zboară de pe platformă şi nu se mai pot întoarce, murind automat.
E ca la sumo cu ieşitul de pe tatami. Avem două atacuri: Quick Attack şi cel puternic, dar şi un buton de dodge şi un buton de Jump. Putem face şi Double Jump şi Triple Jump chiar. Mai avem şi un buton cu care aruncăm obiectele şi armele găsite în cale. Acestea se vor teleporta la întâmplare pe platformă şi includ săbii, iatagane, bombe, suliţe, mănuşi uriaşe de box metalice şi multe altele. Fiecare personaj are propriile sale arme şi atribute (4 la număr).
E vorba despre putere de atac principal, putere de atac secundar, apărare, viteza. Unele personaje că Vector mânuiesc o armă principală, adică lancea şi o armă secundară, adică arcul cu săgeţi. Gameplayul a fost fluid pe telefoanele mele, cu 60 FPS constant, dar nu prea m-am înţeles cu butoanele de direcţie. E şi foarte uşor să fii indus în eroare atunci când sunt mulţi eroi la grămadă şi se bat pe platformă şi nu îţi mai dai seama care eşti tu.
E o strategie mai sănătoasă în acest joc să eviţi să mori decât să te arunci orbeşte în luptă. Şi evitaţi button mashing-ul în favoarea unui combo bine gândit, cu butoane apăsare la momentul oportun. În afară de luptele clasice avem şi dueluri cu baloane cu apă sau cu bulgări de zăpadă.
Grafică e destul de cartoonish, ca într-un joc clasic Rayman sau Asterix să zicem. Nu ar strica mai multe medii de joc şi capcane pe platforme, care ar face lucrurile mai… picante.
Cam acestea au fost primele impresii şi voi reveni şi cu alte gameplayuri curând. Dacă sunteţi fani Smash Bros, zic să încercaţi jocul. Nu e pretenţios, ocupa 500 MB şi e gratuit in Play Store.